De gemeente organiseert vanaf 27 oktober de Expeditie Warmte. Hierbij verkennen bewoners, ondernemers en experts samen de mogelijkheden van duurzame, lokale warmtebronnen voor de eigen buurt / VvE als alternatief voor verwarmen op aardgas (en stadsverwarming).

Vanuit de commissie doet Jurjen in ieder geval mee. Het zou leuk zijn als er meerdere mensen van de Karel Doormanlaan meedoen. Hieronder wat meer achtergrondinformatie.

In Utrecht verwarmen nu nog veel mensen hun huis of gebouw met aardgas. Dat gaat veranderen. In het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 volledig CO2-neutraal moet zijn. Voor de hand liggende alternatieven zijn elektrisch verwarmen of verwarmen met heel warm water, op hoge temperatuur.

Utrecht heeft niet oneindig veel warmte op hoge temperatuur, maar wel veel potentiĆ«le bronnen met warmte van een lage temperatuur. Water uit kanalen, de bodem of restwarmte van een bedrijf zijn voorbeelden van lokale warmtebronnen die warm water van lage temperatuur kunnen leveren.   In Expeditie Warmte onderzoeken bewoners en professionals in een overzichtelijk traject hoe deze lokale warmte ingezet kan worden om woningen te verwarmen.

Meer informatie over de expeditie vind je op: https://jouwhuisslimmer.nl/dienst/expeditiewarmte/?gem=utrecht

LET OP: je kunt je tot 21 oktober 2020 aanmelden, dus wacht niet te lang!